sir takis

Sir Takis mei 2014
Sir Takis mei 2014

Kalós!

Ons schip is een Bavaria 35 Holiday uit 1995 van 11 meter en biedt met 3 tweepersoons hutten comfortabel plaats aan 6 opvarenden. De Sir Takis vaart onder Nederlandse vlag in de Ionische wateren van Griekenland (o.a. Levkas, Kephalonia, Ithaca, Corfu). De vaste zomer ligplaats is Paleiros op 40 taximinuten van vliegveld Preveza.

 

Het schip heeft een nieuw rol-grootzeil (2014) een nieuwe rolgenua (2013), een nieuw dubbeldik teakhouten dek (2014) en is voorzien van een 29 pk Volvo Penta 2030 Dieselmotor. Het schip is uitgerust met een nieuwe Raymarine stuurautomaat op GPS en gyroscoop (2014), instrumenten voor log, positie, snelheid, diepte, windkracht (ST60+ 2014) en windrichting, een Cobra II vooranker (2013) met 60 meter ankerketting op een electrische ankerlier, achteranker, zonnepaneel (2016), navtex fax voor de weer en scheepsberichten, marifoon, walstroom aansluiting 220 volt met bekabeling, omvormer 12-220 volt, stereo CD en radio met USB (2015). En natuurlijk een kompas. Er zijn twee zoetwatertanks met 450 liter drinkwater, een vuilwatertank met macaratorpomp (2013) en een brandstoftank voor 80 liter diesel. Binnen is een ruime leefruimte (gerenoveerd in 2015) met verwarming, douche en toilet (2013), 2 pits gasfornuis, koelkast (2014), cardanisch opgehangen oven (2016), heet waterboiler (2015), en een instrumentenpaneel voor verlichting, pompen en lieren. Er is een bijboot met een Mariner (Mercury) 3,5 PK buitenboordmotor (2014), een ophaalbare en vouwbare teak-loopplank, een zwembordes met zwemtrap, een buitendouche, een bimini en een sprayhood. Er is een bibliotheek, er zijn zeekaarten, gidsen, spelletjes, duikspullen, zwemvesten, lifelines, scheepstoeter, diverse verrekijkers en een kruik Beerenburg. De Volvo Penta dieselmotor is in 2016 compleet gerevideerd. Kortom, een zeer compleet, goed onderhouden en courant schip.


Bavaria's staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardevastheid en goede vaareigenschappen. Vanwege de oersterke bouwconstructie zijn deze schepen tegenwoordig weer zeer gezocht. Veel liefhebbers en kenners geven de voorkeur aan dit "oude" type Bavaria boven een splinternieuwe. Gezien de degelijke bouwkwaliteit en de uitstekende staat van onderhoud van ons schip verwachten we dat deze Sir Takis nog minimaal 25 jaar probleemloos mee kan.

 

Bijkomend voordeel van het intensieve onderhoud is dat het schip niet meer "afschrijft" en z'n huidige waarde tot in lengte van jaren behoudt. Fijn gevoel voor wie als nieuwe eigenaar wil "instappen".

Technische specificaties

interieur
interieur

lengte oa
lengte wl
breedte
diepgang


zeiloppervlak
waterverplaatsing
ballast
masthoogte


slaapplaatsen
hutten
stahoogte
drinkwater
brandstoftank
motor: Volvo Penta 2030
brandstof
bouwmateriaal

10.95
9.05
3.70
1.45


61.00
5300
1450
15.50


6
3
1.90
450
80
29
diesel
polyester en kevlar

mtr
mtr
mtr
mtr


mtr2
mtr3
kg
mtr


mtr
ltr
ltr


pk


Vaareigenschappen

onder zeil
onder zeil

Bavaria's zijn makkelijke zeilers. Meer toegespitst op veiligheid en comfort dan op pure snelheid. De zeilen zijn gemakkelijk vanuit de kuip te bedienen. Het vooranker bedien je op afstand desnoods vanachter het stuurwiel met behulp van de elektrische ankerlier.

Bavaria’s zijn bijzonder stabiele, veilige, sterke, ruime en comfortable schepen die mede daarom veel worden gebruikt in de verhuur, flottielje en chartervaart. Door ondermeer de met kevlar versterkte voorpunt en een extra dikke scheepshuid heeft deze Bavaria de hoogste Lloyds classificatie (A1) voor zeewaardigheid.

Bavaria's zijn ondanks hun redelijk forse formaat gemakkelijk te manoeuvreren. Het schip draait vrijwel om zijn as. De kajuit is breed en licht. De ruime kuip met zitkussens, buitentafel en aansluitend zwemplateau met buitendouche vormen samen als het ware een "terras aan het water".

Drie ruime tweepersoonshutten bieden comfortabel brede bedden voor mensen tot 2,05 meter. Beddegoed, handdoeken en washandjes zijn ruim voorradig en bij de onderhoudsbijdrage inbegrepen. Al met al is de Bavaria 35 een uiterst luxe 'drijvende caravan'. Een vaarbewijs is niet per sé nodig, voldoende zeilervaring uiteraard wel.